Det var ett underligt väder ömsom stark sol, regn och hagel. Sitt i grupp och platsliggning gick bra bara 10:or Tyvärr var det soligt när vi gick in, hon är extremt värmekänslig,
vi hade gjort allt vad vi kunde med isvatten att dricka och kyldukar och mycket mer, men hon var klart påverkad.

Vi gjorde ett bra fritt följ och en bra vittring, sen vidare till nästa ring där det var gåruntrutan som också gick bra, sen kom sändande till ruta, där fick vi ett dk vid sändande från kon till rutan, onödigt. Efter rutan kom hopp apport som också gick bra, därefter gick vi till nästa ring där det började med inkallning som vi fick ett dk på inkallningen från ställandet också onödigt. Sen apporteringsdirigeringen, där siktade hon på fel men jag lyckades stoppa henne och dirigera om henne så att hon kom in med rätt. Sist fjärren där hon tappade koncentrationen lite och vi drog på oss ett dk till.

När vi kom ut fick vi veta att vi var uttagna till dopingkontroll, vi fick valla runt henne för att kissa med en kontrollant efter som fångade upp dropparna, det kom inte tillräckligt, så vi fick vattna henne och lägga henne i bilen en stund och sen göra om allt, och nu kom det tillräckligt!

Grattis till Kerstin med dvärgpudeln Lärke som debuterade detta SM! Det kunde gått hur långt som helst men tyvärr fick dom en nolla på vittringen.

Detta var Tindras sista tävling! Nu har hon lämnat över tävlandet till sin dotter och njuter av ledigheten. Men hon ska få bli mamma igen i höst.

Jättetack till min vän och träningskompis Anne (Dahlin) som följde med och hjälpte mej även om hon inte kunde tävla själv p.g.a. att hennes hund varit skadad!

Vann gjorde Nancy Nilsson med kelligårdens Heavenly Hill
2:a Berit Sjöberg med Fuglsangs Attraktive Nico
3:a Diana Ljungström med Tazzehagens Tazz
4:a Maria Hagström med Vallmyra Ylle

GRATTIS!!!

lotta

20_9_08

22_9_08

foto: Anna Jansson