Om mig

lotta.linusson@tranahund.se

Om mig

Jag heter Lotta Linusson och har tränat hundar sedan 1979. Jag är utbildad instruktör av Svenska Brukshundklubben (SBK), sedan 1989. Under sex år ledde jag Sveriges landslag i lydnad till bland annat ett guld i VM i Paris. Jag har även varit ledare för SBK:s talanggrupp och ledamot i SBK:s Lydnadsgrupp. Jag har två hundar, en Hovawart som heter Gnistra, född 2011 och en bordercollie, Pyra. I familjen finns även sheltien Sheila, som är min sons hund.

Gnistra är tyvärr pensionerad efter att ha brutit en tå som sedan fick amputeras. Jag älskar att träna och tävla, och för att kunna fortsätta med det behövde jag en ny hund. Jag tänkte länge och eftersom jag har haft Hovawart av samma tiklinje i 5 generationer som jag har tävlat framgångsrikt med, bland annat fem SM, var det inte ett lätt beslut att byta ras. Men efter amputationen fick Gnistra artros i tassen och hade behövt begränsas vid lek om det hade blivit en till hovawart eftersom de leker ganska tufft.

Jag ville därför ha en mindre hund som kan leka med Gnistra utan att hennes artros blir sämre och det blev en bordercollie, Pyra! Hon är jättetrevlig och rolig att jobba med. Vi tränar och tävlar både lydnad och vallning. Just nu är vi i klass 3 i lydnad och har ett godkänt vallhundsprov, men jobbar hela tiden mot nya nivåer!
Jag tar emot ekipage för individuell träning (privatlektioner), och har även grupper i nivå för allt från nybörjare till elit. Jag har en lokal jag håller de flesta kurserna i men åker gärna ut och har helgkurser och läger på brukshundklubbar, kennlar och hos kompisgäng. Ett par gånger om året blir jag inbjuden att hålla kurser utomlands, bland annat i Tyskland, Schweiz och Österrike.

Oavsett vilken nivå du och din hund befinner er på, högt upp i klasserna eller om ni är nybörjare, finns det utmaningar som jag gärna hjälper er att jobba med och ta er till nästa nivå!

Välkommen att höra av dig!
/Lotta

Träningssugen?

Har du några frågor eller om du är träningssugen är du välkommen att höra av dig till mig.