Spraka

SE LCH SE UCH FI LCH FI UCH Chefka's Anytime Baby

SE LCH SE UCH FI LCH FI UCH

Chefka’s Anytime Baby

S33365/2006, Född: 2006-03-30, HD – A.

CACIB,  Svensk lydnadschampion, Svensk utställningschampion, Finsk Lydnadschampion, Finsk utställningschampion, uppflyttad till högre klass spår, MH med 1:a på skotten.

IPOI PLCH
Kilbary Gasko Prim
Dan Hradska Hora HRCH PLCH
Arko Heland
Akina Od Jinolickych Rybniku
Dusty Gasko Bressli Zelene Karpaty
CH PLCH
Aneta Tanio
FINLCH LPI LPII LPIII SLCH SUCH SV-04
Gårdvarens Ii Innerligt Sinne
Yocker v D Asseburg DECH
Dargo v Spreetal
Daffy v Kloster Rohrbach
LPI LPII SV-02
Gårdvarens Stormy Mind
FIBCH FIUCH
Sar-Vuoren Isoiivari
Gårdvarens I Don’t Mind

4-5 september 2010

spraka_finl

Jag och min kompis och uppfödare Maria Ekman åkte till Åland och tävlade lydnad i 2 dagar.

På lördagen la hon sig på sitt i grupp, (det gjorde alla utom en) och var väldigt låg i programmet, till saken hör att det var någon sorts bilracingtävling på flygfältet precis bakom.

Söndagens tävling började bättre, hon satt. Programmet gick bra med bra attityd och vi tog (som enda ekipage på 2 dagars tävlingar) 1:a pris, och blev då Finsk Lydnadschampion.

December 2009: Spraka blev BIR och tog CACIB på Mässan i Stockholm!

27 september 2009: Elitlydnad 283.5 poäng med en 5:a på sitt i grupp (asch där förlorade vi 15 poäng!) Nu är hon Svensk Lydnadschampion!

28 mars 2009:  Lägreklass spårtävling. Allt gick jättebra, alla pinnar med hem, budföringen gick bra,  lydnaden gick bra trots att vi halkade omkring i snömodd. Vi blev uppflyttade fick ihop 562 poäng och vann!

21 september 2008: Godkänd i lägrespår.

3 augusti 2008: Vi har tagit 1:a pris i elitlydnad i Södertälje.

24-25 Juli 2010 Tervakoski Finland

spraka_utst

Vi har varit och tävlat lydnad och ställt ut i Finland, tävlingen gick åt skogen, det var 34 grader varmt dagarna innan tävlingen och det hjälpte inte att det var svalt och regnade lite på tävlingsdagen, hon var seg och det blev flera dk, men hon satt som en staty på sitt i grupp!

Utställningen som är världens största Hovawartutställning med 280 anmälda hundar, gick bättre, Spraka blev bästa championtik, 3:e bästa tik och tog cert, så nu är hon Finsk utställningschampion också.

27 Januari 2008: Vi har tävlat Elitklass lydnad för andra gången och fick ihop 294 poäng

23 september 2007: Vi har blivit uppflyttade till lägre klass spår!

19 augusti 2007:  Bara 17 månader gammal, tog vi hem första pris i klass III. Nu börjar vi träningen i Elitklass, jättespännande!

20 maj 2007:  Vi är nu klara med klass II och tränar för fullt inför III:an.

25 januari 2007:  Vi har debuterat i lydnadsklass I och gjorde ett bra program med 186,5 poäng.

Debut i elitlydnad

December 2007 – Lydnadstävlingarna på Mässan

På lördagen debuterade Spraka i elitlydnad på mässan.Varför just där undrade många? Jo, även om störningarna utanför ringen är stora, så är allt väldigt tydligt inne i ringen; konerna och apporterna syns bra och allt är välordnat.

Vi fick några missar (3 st. 0:or) men hon gjorde inte några dåliga saker utan det var missar bl.a. pga. att hon stod med en tass utanför ringen vid konen till apporteringsdirigeringen. Jag valde att inte försöka dirigera om henne, för jag vill att hon ska tycka det är kul att tävla inne, inte känna att det är jobbigt och förvirrande. För övrigt gjorde hon momentet kalasbra.

Jag är jättenöjd med hennes attityd och hon var med och ”på” hela tiden och gjorde jättebra saker. Hon är ju bara drygt 1 1/2 år och har bara tävlat 4 ggr tidigare.

Förutom detta blev Spraka 2:a bästa tik av 40 Hovawartar.

spraka_slch

Mästerskap med Spraka

SM 2010

SM 2010

Uppladdningen var inte den bästa då jag bröt ett ben i foten 2 veckor innan, 5 dagar innan kunde jag inte springa, men på tävlingen gick det men lite "knackigt". Tyvärr la hon sig på sitt i grupp, annars är jag väldigt nöjd med henne, vi fick gå i strålande sol fast...

VM i lydnad för Hovawart

VM i lydnad för Hovawart

5 september 2009 Vi åkte till Nederländerna och tävlade i världsmästerskapen i lydnad för Hovawart. Vi gjorde inte ett särskilt bra program men det räckte till silver, min kompis Evalotta med Vilma tog bronset, så vi visade att Sverige kan! På söndagen var det...

SM 2009

SM 2009

Spraka har nu debuterat på SM! Tyvärr ösregnade det när det var vår tur att gå in på plan, så Spraka blev lite låg. Fria följet gick hyfsat, vittringen bra men lite dålig fart in. Nästa ring: Gå runt rutan gick bra, sändande till ruta väldigt bra, hopp apport bra med...